Era “chatboților”

Photo by Alex Knight on Unsplash

ultima perioada s-a observat o strategie interesanta, aplicata de start-up-uri, dar si de corporatii. Aceste companii au implementat o metoda noua de a interactiona cu clientii lor, folosind un chatbot, de regula prezent pe Facebook Messenger sau WhatsApp.

Migrand de la interactiunea bazata doar pe intrebari si raspunsuri, unele companii, precum Zelf, si-au definit intregul model de business in jurul unei experiente personalizate, mai aproape de clienti, fiind accesibil exclusiv pe cele mai populare platformele de instant messaging (WhatsApp, Messenger, Telegram, Viber). Prin aceasta abordare, si-au lansat serviciul unde viitorii lor clienti deja se aflau, pe retelele de socializare. Nefiind necesar un proces de onboarding intr-o aplicatie independenta, chatbot-ul Zelf s-a bucurat rapid de atentia publicatiilor de specialitate.

zelf.co

In acelasi context, bancile din Romania au inceput sa dezvolte “boti” capabili sa ajute clientii cu informatii precum: soldul curent, conturi, credite si altele. Toate acestea in mod instant, prin trimiterea unui mesaj. Vezi Raul de la BT.

Chatbot-ul ce te ajuta sa-ti gasesti imaginile

Pentru a ne familiariza cu aceasta strategie, am dezvoltat un chatbot ce te ajuta sa iti stochezi imaginile, iar apoi sa le descarci, oricand ai nevoie de ele, printr-un simplu mesaj. Gasesti aici aritcolul despre piq.ro.

piq.ro

Experienta

Un chatbot ofera o experienta familiara tuturor si accesibila instant, fara a fi necesara instalarea unei noi aplicatii, intre zecile sau sutele de aplicatii deja instalate pe device-urile fiecaruia dintre noi.

Dezvoltarea

Dezvoltarea unui chatbot pentru companie, in schimbul unei aplicatii mobile, vine cu o multitudine de avantaje:

Siguranta datelor

Companiile ce ofera un serviciul de instant messaging sunt responsabile de siguranta datelor utilizatorilor lor, majoritatea implementand standardele moderne ale criptografiei.

Cost redus al dezvoltarii

Pentru a dezvolta un chatbot este necesara doar dezvoltarea modulelor de procesare de date, confrom serviciilor oferite, fara nevoia de a dezvolta componente de UI/UX.

Complexitate redusa & costuri de mentenanta mici

Acest aspect este corelat cu urmatorul punct si rezulta in mai putine probleme tehnice, care devin costisitoare prin procesul de mentenanta.

Stabilitate a experientei odata ce este lansat

Foloseai WhatsApp si ti-ai cumparat un telefon nou? Toate conversatiile tale raman corelate cu numarul de telefon, astfel utilizatorul ramane conectat cu serviciile tale in permanenta.

Un chatbot poate fi util si pentru business-ul tau. De la tracking al comenzilor, pana la servicii total personalizate, un chatbot poate crea o experienta mai buna pentru clientii tai. Contacteaza-ne!

--

--

Co-Founder @ steepsoft.com

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store